Reiseblogg fra Travellerspoint

Hva inneholder pakningen?

-20 °C

Da har jeg gleden av følelsen av at stort sett alle innkjøp er unnagjort. Så blir det spennende å se da, hva som dukker opp i siste liten. Anyway; Her kommer en liten oversikt over hva som jeg har tenkt skal være med i sekken. Det gode reise-selskap skal ha en liten pakke-work-shop neste lørdag så får vi se om ting forandrer seg
.
Det er mye som er fint å ha med på tur, som kan være kjekt å ha med seg. Men det skal bæres! Og hvor skal det bæres? Jo når man ser på severdigheter og er litt sliten, litt trøtt, kanskje litt sulten, litt lysten på sukker, og når man skal lete etter et sted å sove, på lokale transportmmidler osv osv. Alle som reiser litt kjenner til frasen om å ta med seg bare det du absolutt må ha og du halverer pakningen. For meg så er det ikke noe mål i seg selv å dra på tur med så lite som mulig, eller med en så lett sekk som mulig. Målet er å pakke det jeg tror jeg vil sette pris på å finne i sekken når jeg "står der". Om det veier litt ekstra? OK, så gjør det det da.

Nederst på siden kommer noen tanker i etterpå-klokskapends-ånd når jeg kommer hjem der jeg håper å kommentere hva som var lurt og hva som var teit å ta med.

[list]KLÆR

Hva jeg skal ha med av klær på denne turen er faktisk en liten utfordring; Avreise januar-hjemreise i juli, fra 0 moh til 5200 moh. Man kan ikke pakke med alt for alle tider/steder, men det ser ut til å bli som følger.

"4 sokker
1 pr tykke/tynne
medium"
4 t-skjorter
5 Underbukser
Badeshorts
Belte
Bukse, felt el.l. (Forkastet)
Bukse, lett
Skjerf
Fleece
Sandaler
Shorts
Skjorter
Sko (fjell)
Ullundertøy
Vindjakke

TOALETTART.
Deodorant
Håndkle
Neglklipper
Shampoo
Tannbørste
Tannkrem
Toalettpapir
Vaskeklut
Våtservietter

DOKUMENTER
Her scanner jeg inn det viktigste og legger det i mailboxen min slik at jeg kan hente det opp dersom Murphy kommer på besøk. I tillegg tar jeg papir-kopier som er med i sekken i tilfelle nettet ikke er tilgjengelig

Forsikringspapirer/Tlf.nr
Førerkort
Kontanter USD
Kopi Norsk Luftamb.
Kopi Reiseforsikring
Kopi-Bankkort
Kopi-Billetter
Kopi-Pass
Kopi-Visakort
Mastercard
Passbilder, 8stk
Vaksinasjonsbok

FIX-IT
Som friluftsmenneske er jeg glad i ting som går under denne kategorien; "problemløsere".

Fiskesene
Leatherman
Røreleggerteip
Tynn ståltråd
Strips
Sysaker
Teip, el.+gaffa

SANITETSUTSTYR
Ja, enkelte vil kanskje si at denne listen er lang og overdreven, eller hva? Mange har sikkert klart seg meg mye mindre enn dette og " (...) det får en aldri bruk for", men jeg kjenner noen som måtte spørre etter soppkrem for underlivet på tegnspråk, fordi ingen i apoteket kunne engelsk :-) Jeg styrer unna den. Uansett om en ikke får bruk for dette selv er det hyggelig å kunne hjelpe andre. Videre er dette en formidabel ugiftspost hvis man ikke har ting fra før eller kan spleise med en tur-kompis.

Aloveragel
Antibac
Bakteriedrepende salve, bacimycin
Canesten
Compeed
Eurax
Gassbind
Immodium
Kulltabletter
Myggstift
Paracet
Pinsett
Plaster
Saks
Sikkerhetsnåler
Solkrem
Sportstape
Sterilt kompress
Sårsalve
Termometer
Toalettpapir
Vannrensetabletter
Våtservietter

DIVERSE
Her er måtehold en dyd... Mye som kan være kjekt å ha, men det skal bæres.
Når det gjelder reisebøker er det en ting som veier mye. Jeg har valgt å kjøpe alle i Norge og tenker å sende dem hjem etter hvert som reisen går sin gang. Jeg har hørt om bytte-steder på hostels/backpacker-steder hvor man bytter reisebøker. Jeg har aldri vært borti dette før så jeg sjanser ikke på den. Dessuten har jeg prøvd å reise på tur med en gammel bok tidligere, som ikke var oppdatert , -gjør ikke det igjen. Og så får jo slike bøker en viss affeksjonsverdi!

5m tynt tau
Adresser
Bestikk
Camelbackpose
CAP
Ekstra kamerabatt.
Fotoapparat
Fotostativ, lite
Gaver til folk på veien (Norske små-troll)
Gerhard Giraff (Turmaskot)
Hengelåser (m/kode)
Hodelykt m/xtra batt
Kalkulator
Karabinkroker, 6 stk, lette
Kart
Klessnor
Kompass
Lader-Fotoapparat
Lader-Mobil
Lader-MP3
Lakenpose
Leatherman
Liten sekk
Lommepalør
Minnekort
Mobil
MP3 spiller
Pengebelte
Plastmappe til papirer
Pose, bære 2
Pose, fryse 10
Postkort fra Norge
Reisebøker
Remm, feste pakningen på busser/biler
Sekktrekk for flygninger
Skolisser 2 stk
Skrivesaker
Skulderveske
Skype headsett
Solbriller
Sovepose
Strikker
Strømadapter
Søppelsekker
Toalettpapir
Universalpropp
zipp-pose
Ørepropper

17 Januar 2010: Pakke seminar.

I helga hadde Rune og jeg et lite pakke seminar for å synke litt hva vi har i sekken, omfordele, tenke høyt, veie sekken, se på nye kles-og-duppe-ditt-investeringer. Jeg hadde en ambisjon om å lette sekken litt i løpet av en sånn økt, men den gang ei. Enten så jeg dårlig til å legge vekk, eller så har jeg skapt meg en del kunstige behov.
Utlegging av sekken

Utlegging av sekken


Sekken veier i alle fall pr nå ca 24,5 kg (inklusive tøyet jeg drar i). Hva som veier? Jo det er: Sekken i seg selv veier ca 5 kg (Norrøna Recon-pack). En vannvittig god sekk å bære tunge bører i, men egenvekten kunne vært noe lavere, men, det blir den sekken! I tillegg veier sanitets- og toalettartikler en hel del, nærmere bestemt 2,2 kg (!), og til slutt er det jo med 3,6 kg bøker/kart. Tunge ting dette her, men jeg støtter meg på at sekken bli litt lettere etter hvert som en del bøker sendes hjemover og overfødige ting skifter eier.

-Alt blir en vane...
Pakking av sanitetsmateriell

Pakking av sanitetsmateriell


Reiselitteratur

Reiselitteratur

Skrevet av Hilmann 08:04 Arkivert i Norge Tagged preparation

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Det skal bli artig å høre di egen evaluering av pakkelista underveis og etter tur. Uansett - du er en selvskreven konsulent på forsyningstjeneste/logistikk den dagen jeg sjøl kommer meg på langtur igjen.

fra Skaufanten

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn